Gliom 2 nebo 3
Up to Osobní příběhy nemocných
Ahoj všichni,
mojí přítelkyni(23) byl v polovině těhotenství objeven po epi záchvatu nádor na mozku.
V pátek prodělala operaci a dnes ji již pustili z JIP. Podle operatéra je to Gliom 2 nebo 3, ještě čekáme na výsledky rozboru
Sice se Míša tváří statečně, ale dnes mi přiznala, že jí nejde psát, máte někdo podobnou zkušenost??
Může se to spravit? Doktoři říkají, že bude muset pravděpodobně na ozařování a chemoterapii.
Ještě že nás drží na nad vodou malá.
Milá Rootan, u vaší přítelkyně je pravděpodobně zasaženo nějaké centrum (odhaduji, že nádor byl na levé straně), proto nemůže psát, někdo špatně mluví, hůře koordinuje svoje pohyby apod. Chemo a ozařování vás určitě čekají. Nechci vás strašit, ale nad glioblastomem se u nás zatím nikomu nepodařilo zvítězit. Na internetu je celkem dost informací, lékaři jsou totiž většinou hodně skeptičtí. Vím o čem mluvím, můj drahý bohužel v březnu na nádor mozku glioblastom zemřel. Přeji hodně sil ve vašem boji, budete to potřebovat.
Dobrý den Šárko, Rootan,
tato nemoc je opravdu děsivá, manželovi diagnostikovali astrocytom s přechodem do glioblastomu gr.III-IV, je po dvou operacích a momentálně absolvuje ozařování a chemoterapii Temodalem. Zatím bez větších problémů, pouze mu ozařování způsobilo vypadnutí vlasů na polovině hlavy. Každodenně hledám nějaké nové informace a hlavně nějaké alespoň trochu pozitivní, zatím bohužel nacházím jenom ty negativní. Včera jsem narazila na americké stránky této nemoci a je tam i několik příběhů lidí, kteří tuto nemoc přežili a někteří i několik let, přitom když jsem jenom v rychlosti přelétla jejich příběhy léčili se klasickou terapií ozařování a Temodar. My chceme zkusit i vedle klasické léčby alternativní terapii vitamínem B17(laetril). Hodně informací o této léčbě je na www.laetrile.cz .
NaMi
Ahoj Šárko,NaMi,
dneska jsem byl opět za Míšou v nemocnici, její stav se trochu zhoršil, dneska už i špatně viděla ( dvojitě ). Prý to má z léku proti EPI, tak nevím.Včera byla na CT a našli ''pouze'' otok. Prý pokud se její stav zlepší tak by mohla v sobotu nebo v neděli domů. A pak uvidíme co dál.
Ahoj Rootan,
manžel strávil v nemocnici dlouhé 3,5 týdne, ale teď naštěstí léčení probíhá ambulatně, léčí se v nemocnici v Hradci Králové. Dalo hodně práce udržet ho po dobu pobytu v nemocnici v relativně dobré psychické pohodě, naštěstí mu nic nebylo, jenom ho tam doktoři drželi, protože mají nějaký předpis doby pobytu po operaci v nemocnici a on měl 2 operaci jenom 10 dní po sobě. Asi opravdu musíme všichni věřit v zázrak a doufat, že i ta poslední naděje umírá opravdu jako poslední. Určitě bude pro Míšu dobré (jen tak mimochodem, jsme jmenovkyně), když ji pustí domů a bude v domácím prostředí. Můžeme třeba i psát přes mail: nami75@seznam.cz
Michala