Libor Slabý
Up to Osobní příběhy nemocných
Před rakovinou (mozku) jsem nebyl nikdy vážný nemocný. Nemoc mně přepadla v roce 20.3.2009, bylo mi 42 let. Pracoval jsem od roku 1991 velmi rád a hodně dlouho, abych rodinu zajistil. Od roku 1993 jsem byl vždy na vedoucích funkcích u čtyřech zaměstnavatelů.
Doma jsem dostal záchvat a v Liberecké nemocnici mně našly doktoři mozkovou rakovinu - dal jsem mu svůj název "ráček".
Podle statistiky pacientů v nemocnicích bylo pro mne pár měsíců života samozřejmě při současné medicíně má pacient k dispozici řadu diagnostických možností. Byly použity na mne v léčbě ráčka chirurgické, radioterapie (ozařování) a chemoterapie.
Po roce jsem začal pomalu pracovat samozřejmě na nižších postech a šetřil jsem se. Sice mě přepadl epileptický záchvat ve květnu 2011, ale mám se lépe než po operaci. Zdravím všechny lidé, aby byli zdraví a pokud mají nějakou nemoc je to hlavně rýma. Pacienty všechny zdravím a přeju pevné nervy a vítězství nad ráčkem.
Libor Slabý, Schillerova 233, 460 14 Liberec 14, 737262481
Previously wrote:
Dobrý den Libore,
my máme velmi podobný příběh u manžela, jen 50 km od Vás, bydlíme v Jičíně a manžel se léčí v Hradci Králové. 24.5 2009 silná bolest hlavy,hospitalizace na neurologii a druhý den převoz do HK, 2 operace v průběhu 10 dní, v jeho 38 letech mu zjistili nejzhoubnější formu mozkového nádoru, pokračovalo ozařování, chemoterapie. V květnu 2011 epi záchvat, zjištěná recidiva, následoval gama nůž na Homolce a opět chemo. Manžel pracuje na zkrácený úvazek a přese vše si na nic nestěžuje. Užíváme si života, i když lékařské prognózy jsou v u této diagnozy neúprosné,ale přesto doufáme, že je manžel porazí.
Michala