co dělat
Up to Osobní příběhy nemocných
dobrý den,
moji mamince (54let) minulý týden zjistili multiformní glioblastom. Vubec nevim co mam delat. Prosim o jakoukoliv radu. Mame ji to říci? Jaký lze očekávat průbeh nemoci? rady na podpurnou léčbu?
děkuji moc všem Bára
Zdravim, je mi 22 let nador jsem mel v 16 letech, z me vlastni zkusenosti me to nikdo nerekl hromadu veci jsem se dozvedel bokem nebo az po opercich. Muj nazor jako pacienta je ten chci to vedet za kazdou cenu. Nazor dospeleho relativne zdraveho cloveka je za zadnou cenu nic nerikat, maminka potrebuje nadeji a kdyz ji to reknete tak se ji zivot zbori jak domecek z karet. Pujdou ji hlavou myslenky ja uz tady dlouho nebudu je mi to uplne tak nejak vse jedno nebo jeste horsi ja byl zavrenej nekolik tydnu na neurochirgii a bylo to srasne kazdy den jsem myslel na to ze budu ochrnutej nebo dokonce dement atd. Dnes vsude rikam kdyby nedej boze neco bylo tak na zadnou chemo, ozarovani nejdu, ale to je proto ze znam veskera rizika atd (matka i otec je ze zdravotnictvi) mam hromadu pratel doktrory,setry a jiny personal. Ze vseho jsem se dostal studuju vejsku vysmatej akorat obcas velmi krute migreny a spatne nalady jinak si myslim ze jsem pohodovej clovek petr.kebrdle@gmail.com nebo icq 160614543