Personal tools
You are here: Home Diskuze Jiné Pomůcky pro domácí péči
Document Actions

Pomůcky pro domácí péči

Up to Jiné

Pomůcky pro domácí péči

Posted by Barbora Vernerová at November 20. 2009

Dobrý den,

budeme si brát maminku,která má nádor v hlavě domů z nemocnice. Určitě by nám i jí pomohli zdravotní pomůcky. Můžete mi někdo poradit,jak sehnat např. polohovací postel, vozíček apod. Vím,že mi to může předepsat doktor,ale jak dlouho se na to asi čeká. Ocením jakékoliv zkušenosti.

Dále bych ráda věděla jak je to s příspěvkem na péči. Pokud jsme si podali žádost,lze tento přípěvek použít,tak,že bud si ošetřovatelku najmeme a nebo,že někdo z rodiny musí zůstat doma? Zkušenosti s tím,jak dlouho se na příspěvek čeká? tedy na jeho schválení.

děkuji Bára

Re: Pomůcky pro domácí péči

Posted by Jaromír Přibyl at November 25. 2009

Tak v první řadě mi prosím napište Vaše bydliště, ať Vám mohu zaslat konkrétní adresy. Postel si můžete pro začátek zapůjčit společně s vozíkem a jinými užitečnými věcmi. Na vozík se čeká přibližně měsíc. V závislosti na rychlosti pojišťovny. Ne všechno ale bude plně hrazené. Tak například, pokud si zažádáte o postel, nedostanete schodolez. Já mám pro mámu schálen příspěvek III. stupně, tudíž 8.000,-Kč. Je to tak, že by na sociálním odboru příslušného obecního úřadu měla být uvedena pečující osoba, tudíž nějaký příbuzný. Poté můžete s příspěvkem nakládat libovolně. Mít pečovatelku, či zajistit sociální služby - dovoz oběda,...Abych Vám poradil, na začátek bude lepší, než abyste si najímali pečovatelku, dojděte si k ošetřujícímu lékaři maminky a řekněte mu, že chcete domácí péči. Ta je plně hrazena pojišťovnou a denně k Vám mohou chodit až na 4 hodiny. Jsou to například Homecare aj. Na příspěvek se čeká poměrně dlouho, protože se zdravotní stav musí nechat posoudit u doktorů, kteří jsou zavaleni žádostmi. Tak například já. V červenci jsem žádal o příspěvek na zakoupení motorového vozidla, nyní je listopad a teprve jdeme na posouzení zdravotního stavu. Takže minimálně ještě měsíc bude trvat, než se dozvíme stanovisko. Jedno pozitivum v příspěvku na péči je, a to, že když si zažádáte třeba v lednu a oni vám ho schválí až v červenci, tak vám to doplatí zpětně od podání žádosti.

Posted by Barbora Vernerová at November 25. 2009

děkuji za informace. Bydlíme na Praze- západ, konkrétně v Horoměřicích,což je kousek za Prahou.

Posted by Jaromír Přibyl at November 25. 2009

No vidíte, já zase bydlím na západ od Prahy a to konkrétně na Kladně. Takže Vám kontakty mohu dát na instituce, u kterých jsem si vybíral i já. Mou drahocennou máti přivezou z nemocnice zítra. A Vám?

Posted by Barbora Vernerová at November 26. 2009

počítáme,že si jí vezmeme v úterý. To si to jsme schopný zařídit v práci a současně budeme mít doma polohovací postel a všechno připravené. Dneska jsem měla schůzku se sociálním pracovníkem v Motole,takže mi všechno řekl. Zkusíme si vzít mamku domů a pak se uvidí. Díky za informace